bibliografie

2022

Minnaar (KL#4)
Zondaar (KL#3)

2021

Moordenaar (KL#2)
Leugenaar (KL#1)

2016

Die Entscheidung*

2014

Sechs Jahre*

2012

Verlaten
De toeschouwer

2009

Het andere kind

2008

Het laatste spoor

2006

De echo van de schuld
Die Insel*

2005

De vreemde gast

2003

Het einde van de stilte

2002

De misleiding

2000

Die Rosenzügterin*

1998

Sturmzeit*
Der Verehrer*

1997

Het huis van de zustersKL = serie met Kate Linville
* = (nog) geen NL vertaling

Charlotte Link

Charlotte Link is op 5 oktober 1963 geboren in Frankfurt am Main en is de dochter van een bekende Duitse schrijver en journalist, Almuth Link.
Ze is in Usingen naar school gegaan. Met het idee ooit de problematiek rond dierenleed aan te kunnen pakken heeft ze daarna zes semesters rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Universiteit van Frankfurt. In 1986 stapte ze echter over naar de studie geschiedenis en litaratuur in München.
Na 12 jaar in München gewoond te hebben is Charlotte vanwegen haar man in Wiesbaden gaan wonen. Haar sociale leven speelt zich hoofdzakelijk af in München en Berlijn maar Wiesbaden is haar thuishaven en de plaats waar ze zich rustig terug kan trekken om te schrijven.
Charlotte heeft een dochter.

Haar eerste werk, Die schöne Helena schreef ze toen ze net 16 jaar oud was en publiceerde het op haar 19e. Dat was het begin van een succesvolle carrière.

Link is zowel bekend om haar psychologische thrillers als om haar romans over het leven van alledag. Haar boeken spelen zich vooral af in Engeland. Haar liefde voor Engeland is in haar tienerjaren ontstaan. Zij bracht toen vaak haar zomervakantie in Engeland door.
"Misschien eenvoudigweg ook omdat het bijzonder mooie vakanties waren bij bijzonder aardige mensen. Vaak ontwikkelen wij toch een voorliefde voor bepaalde plaatsen omdat wij er zulke positieve herinneringen uit onze jeugd aan bewaren, herinneringen die men dan vaak ook nog idealiseert. Mij bevalt het landschap, de architectuur, een zekere humor bij veel mensen daar. En ik hou van de klank van de taal. Vandaar ook dat ik mijn notities in het Engels maak." (C.L.)

Voor het schrijven van een boek gaat ze minsten twee keer naar de plaats waar het verhaal zich afspeelt De locaties ontdekt Charlotte Link meestal per toeval tijdens het reizen. Via internet en boeken zoekt ze vervolgens naar relevante informatie en zodra het verhaal concreter wordt gaat ze met aantekenboek en camera terug naar de omgeving en legt dan alle mogelijke details vast.

Voor haar werk ontving Charlotte Link in 2007 de Goldene Feder (Gouden Veer), een prestigieuze prijs die wordt toegekend aan schrijvers die over een reeks van jaren een hoog niveau laten zien. Een aantal boeken zijn voor film bewerkt zoals o.a.: Het huis van de zusters, De misleiding, Het einde van de stilte, De vreemde gast, De echo van de schuld en Het andere kind.

Haar boek Sechs Jahre: Der Abschied von meiner Schwester (sept. 2014) is geen thriller maar een autobiografische roman. Haar zus Franziska heeft 6 jaar gestreden tegen kanker en is in 2012 op 46-jarige leeftijd overleden. Charlotte Link wil met dit boek o.a. het gebrek aan empathie van de ziekenhuisartsen jegens de patiënt en de naaste familie onder de aandacht brengen.
"Sinds Franziska's dood voel ik me geamputeerd. Ik bereikte een absoluut dieptepunt in mijn leven." (C.L.)


Bronnen:
wikipedia