O
 
Lisa's vader
Lisa's vader-Marian O'Neill auteur : O'Neill, Marian  
oorspronkelijke titel : Daddy's girl (2001)  
isbn : 9789041014870  
pagina's : 288  
nur : 340 = Algemene Roman  
leesperiode : 12 - 25 mei 2007  
mijn waardering : 5  
Korte beschrijving:
Een ongehuwde moeder vertelt haar dochtertje steeds opnieuw de meest romantische verhalen over haar -onbekende- vader. Moeder en dochter wonen in een zelfgecreëerde wereld rondom die vader. Uiteraard wordt een dergelijke droom verstoord door geroddel rondom het kind. Het wordt een moeilijk te verteren werkelijkheid voor het dochtertje. Een wonderlijk boek. De toon ervan blijft tot tegen het einde toe vriendelijk. En humoristisch, want wat er ook gebeurt, de onderlinge genegenheid van moeder en dochter en later van de hele familie, die weer mag meespelen, relativeert alles. Tot de waarheid aan het licht komt.
^

Kom hier dat ik U kus
Kom hier dat ik U kus-Kate Op de Beeck auteur : Op de Beeck, Griet  
oorspronkelijke titel : Kom hier dat ik U kus (2014)  
isbn : 9789044623109  
pagina's : 381  
nur : 301 = Literaire roman  
leesperiode : 31 januari - 04 maart 2017  
mijn waardering : 8-  
Korte beschrijving:
Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.
^

Het beste wat we hebben
Het beste wat we hebben-Griet Op de Beeck auteur : Op de Beeck, Griet  
oorspronkelijke titel : Het beste wat we hebben (2017)  
isbn : 9789044629378  
pagina's : 318  
nur : 301 = Literaire roman  
leesperiode : 04 - 06 december 2019  
mijn waardering : 8-  
Korte beschrijving:
De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, de brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen af sprongen.
Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu. De roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten.
Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen indien gewenst, met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.
^

Geheugensteentjes
Geheugensteentjes-Kate O'Riordan auteur : O'Riordan, Kate  
oorspronkelijke titel : The memory stones (2003)  
isbn : 9789026983856  
pagina's : 479  
nur : 340 = Populaire fictie algemeen  
leesperiode : 22 - 29 september 2004  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
De 48-jarige Nell leidt een prettig luxeleventje in Parijs, ze heeft een succesvolle carrière als 'Master of Wine', een mooi appartement en een attente minnaar. Een telefoontje van haar dochters buurman dwingt haar voor het eerst sinds dertig jaar naar Ierland terug te keren, dat ze als zestienjarig zwanger meisje verliet. Nell vindt er de familiepub, haar dochter die problemen heeft met haar zieke echtgenoot en een agressieve minnaar, een verwaarloosde kleindochter, en haar eigen onverwerkte verleden dat gesymboliseerd wordt door de geheugensteentjes van Nell's overleden moeder Agnes.
^

Jackpot
Jackpot-Perri O'Shaughnessy auteur : O'Shaughnessy, Perri  
oorspronkelijke titel : Writ of execution (2001)  
isbn : 9789022988633  
pagina's : 330  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 24 maart - 04 april 2005  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Nina Reilly, advocate te Nevada, USA, behandelt de zaak van Jessie Potter, die beschuldigd wordt van moord op haar man. Zijn vader wil haar laten veroordelen. Jessie vlucht (uit Hawaii) en komt toevallig in een casino terecht, waar zij de jackpot wint omdat ze even de gokkast overneemt van iemand die naar het toilet moet. Jessie tracht uit de publiciteit te blijven, maar haar ex-schoonvader komt haar op het spoor.
^