K
 
Godenmoorden
Godenmoorden-Anna Kalman auteur : Kalman, Anna  
oorspronkelijke titel : Und dann nimmermehr (2005)  
isbn : 9789026122309  
pagina's : 255  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 20 - 30 april 2006  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Simon Graf, privédetective, heeft de geheimzinnige verdwijning van zijn zusje, achttien jaar geleden, niet kunnen verwerken. Als een ander meisje dat zich bedreigd voelt, hem om hulp vraagt, verdwijnt ze voor hij iets kan doen. Pas als een derde meisje verdwijnt, komt er schot in de zaak. Samen met zijn collega Malina zoekt hij naar sporen in deze zaken, intussen wordt hij bedreigd door een ex-werknemer. In deze bijzonder spannende detective is de dader een gestoorde psychopaat die geleid wordt door godsdienstwaanzin
^

Zomerlicht, en dan komt de nacht
Zomerlicht, en dan komt de nacht-Jón Kalman Stefánsson auteur : Kalman Stefánsson, Jón  
oorspronkelijke titel : Sumarljós og svo kemur nóttin (2005)  
isbn : 9789026339158  
pagina's : 240  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
leesperiode : 22 - 25 februari 2023  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
In Zomerlicht, en dan komt de nacht wordt over een klein IJslands dorp geschreven, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel.
Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Stefánsson schrijft met mededogen over het dorp, waarin de komst van een restaurant met veel wantrouwen wordt bezien en een affaire de gemoederen lang bezighoudt.
^

Nu ik je zie
Nu ik je zie - Merlijn Kamerling auteur : Kamerling, Merlijn  
oorspronkelijke titel : Nu ik je zie (2020)  
isbn : 9789022582343  
pagina's : 288  
nur : Waargebeurd / Autobiografisch  
leesperiode : 02 - 05 september 2022  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van GTST bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan en hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben. Voor het eerst gaat Merlijn daarom echt op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze Merlijn helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader? En wat vertelde hij in interviews? Hoe klinkt zijn stem? Kortom, in Nu ik je zie gaat Merlijn op zoek naar antwoorden in alles wat zijn vader heeft nagelaten.
^

Zondagsman
Zondagsman-Thomas Kanger auteur : Kanger, Thomas  
oorspronkelijke titel : Söndagsmannen (2004)  
isbn : 9789044331325  
pagina's : 352  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 23 juli - 22 augustus 2011  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
Vasteras in Zweden: politie-inspecteur Elina Wiik stuit in de archieven op een onopgeloste moordzaak die op het punt staat te verjaren. Eerst is het niet meer dan een poging om te ontsnappen aan de sleur op haar werk. Maar Elina raakt geobsedeerd door het lot van het slachtoffer en wordt volkomen door de zaak in beslag genomen. Dan ontdekt Elina dat er nog veel getuigen zijn die zich de zaak kunnen herinneren. Maar wie was de dode vrouw? En wat is er gebeurd met haar baby die sinds de moord is verdwenen? Er resten Elina Wiik nog drie weken om de moordenaar op te sporen voor de verjaringstermijn afloopt - een race tegen de klok begint.
^

Billy Straight
Billy Straight-Jonathan Kellerman auteur : Kellerman, Jonathan  
oorspronkelijke titel : Billy Straight (1998)  
isbn : 9789024536191  
pagina's : 416  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 22 - 25 augustus 2004  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Een verloren bibliotheekboek verraadt de identiteit van een 12-jarige van huis weggelopen jongen die vanuit een van zijn schuilplaatsen in een park getuige is van de moord op de ex-vrouw van een bekende tv-persoonlijkheid. Doodsbang voor de gevolgen van de publicatie van zijn portret (aangeleverd door een oplettende bibliothecaresse!) en het forse tipgeld zwerft Billy, achtervolgd door premiejagers zoals zijn zwakbegaafde gewelddadige stiefvader en een criminele Rus en vervolgens de moordenaar, door de stad tot een oudere joodse man hem onderdak geeft. De vrouwelijke politie-inspecteur wordt in haar onderzoek belemmerd door het vreemde gedrag van haar collega en het O.J.Simpsonsyndroom van de politietop in Los Angeles. Nog net op tijd wordt een moordaanslag op het hoogbegaafde zwervertje voorkomen en de moordenaar ontmaskerd.
^

Noodgreep
Noodgreep-Jonathan Kellerman auteur : Kellerman, Jonathan  
oorspronkelijke titel : Self-defense (1995)  
isbn : 9024555914  
pagina's : 360  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 16 - 30 december 2005  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Een Amerikaanse kinderpsycholoog wordt door een bevriende politiebeambte benaderd om een jonge vrouw van haar nachtmerries af te helpen. Ze wordt hierin steeds geconfronteerd met een mysterieuze gebeurtenis uit haar jeugd, waarin een drietal mannen die een jonge vrouw dragen, centraal staan. De psycholoog ontdekt dat dit verhaal op authentieke feiten berust en weet na vele sessies met zijn patiënte en dank zij zijn op eigen initiatieven ondernomen speurwerk de waarheid rond de gecompliceerde affaire te achterhalen.
^

De magie van Kerst
De magie van Kerst-Cathy Kelly auteur : Kelly, Cathy  
oorspronkelijke titel : Christmas magic (2011)  
isbn : 978904437297  
pagina's : 367  
nur : 304 = Vertaalde verhalenbundels  
leesperiode : 28 december 2015 - 28 januari 2016  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Cathy Kelly heeft haar eerste korte verhalenbundel geschreven. De magie van Kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma's van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben. Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen? Negentien ontroerende en humoristische verhalen waar voor iedereen iets herkenbaars in zit.
^

Najaar in Toscane
Najaar in Toscane-Christobel Kent auteur : Kent, Christobel  
oorspronkelijke titel : Late season (2004)  
isbn : 9789069746609  
pagina's : 380  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
leesperiode : 02 - 03 augustus 2005  
mijn waardering : 6+  
Korte beschrijving:
Een groepje vrienden dat al jaren samen op vakantie gaat komt eind september samen in een afgelegen boerderij in de heuvels van Toscane, aan de rand van een prachtig bos. Hier hopen ze een beetje bij te komen van de tragische gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Vorige zomer waren ze nog met z'n zessen, nu zijn ze in Italië zonder de sprankelende Evie, die altijd het middelpunt van de groep leek te zijn. Waarom is Evie er niet meer? Wat is er met haar gebeurd, en wie van hen heeft haar nog gezien voordat ze spoorloos verdween? De vijf vrienden worstelen met deze vragen, en nog voordat de week voorbij is blijken er allerlei geheimen aan het licht te komen, met onverwachte en dramatische gevolgen....
^

Hypnose
Hypnose-Lars Kepler auteur : Kepler, Lars  
oorspronkelijke titel : Hypnotisören (2009)  
isbn : 9789023486824  
pagina's : 556  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 15 mei - 28 juni 2015  
mijn waardering : 8-  
Korte beschrijving:
Hij had gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Nu breekt hij zijn belofte om levens te redden, maar zet daarmee zijn eigen leven op het spel.

Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie.
^

Gemmetje Victoria
GemmetjeVictoria-Yvonne Keuls auteur : Keuls, Yvonne  
oorspronkelijke titel : Gemmetje Victoria (2021)  
isbn : 9789026358036  
pagina's : 240  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 14 - 15 september 2023  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Er moest nog een belangrijk verhaal verteld worden: het hartverscheurende verhaal van Gemmetje Victoria...
Yvonne Keuls leerde Gemmetje kennen in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte en Gemmetje schreeuwend binnenkwam. 'Vergezeld door een stapel rapporten die haar leven met een paar woorden afdeden. Zo krijg je ook een kind. Vaak ook schreeuwend, zonder rapporten erbij, zonder commentaar, maar met hoop op een toekomst.' Yvonne Keuls ontfermde zich over haar, zorgde voor haar, was er voor Gemmetje tot aan haar dood toe.
Met veel humor beschrijft Keuls hoe Gemmetje werd omringd door mensen die haar liefhadden om wie ze was en om wie ze had kunnen worden.
^

Kom naar huis
Kom naar huis-Julie Kibler auteur : Kibler, Julie  
oorspronkelijke titel : Calling me home (2013)  
isbn : 9789026330353  
pagina's : 352  
nur : 302 = Vertaalde Literaire Roman  
leesperiode : 31 mei - 23 juni 2020  
mijn waardering : 9  
Korte beschrijving:
De 89-jarige Isabelle McAllister vraagt haar kapster Dorrie om een grote gunst: ze vraagt haar, een zwarte alleenstaande moeder van halverwege de dertig, om met haar half Amerika te doorkruisen zodat zij in haar geboortestad een begrafenis kan bijwonen. Zonder verdere uitleg. Dorrie, die graag even weg is van alles vanwege de zorgen om haar tienerzoon en nieuwsgierig is naar de geheimen uit Miss Isabelles verleden, stemt toe. Niet wetend dat ze een reis tegemoet gaat die beide vrouwen voorgoed zal veranderen.
Tijdens de lange autorit vertelt Isabelle hoe ze als jonge, eigenzinnige tiener in de jaren dertig in Kentucky verliefd werd op de zwarte zoon van de huishoudster, in een tijdperk waarin zo'n relatie onmogelijk was. Het verhaal van deze verboden liefde en de tragische gevolgen ervan zetten Dorrie aan het denken. Ze realiseert zich dat het tijd is om een aantal cruciale beslissingen in haar eigen leven te nemen.
^

Ver van huis
Ver van huis-Sue Monk Kidd auteur : Kidd, Sue Monk  
oorspronkelijke titel : The secret life of bees (2002)  
isbn : 9789044306682  
pagina's : 287  
nur : 302 = Vertaalde Literaire Roman  
leesperiode : 05 - 10 april 2004  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Lily Owens verliest haar moeder op dramatische wijze als ze vier jaar oud is. Zomer 1964, waarin deze debuutroman zich afspeelt, loopt ze, 14 jaar oud, weg van haar vader, die haar mishandelt. Met in haar kielzog de zwarte verzorgster Rosaleen, die ze onderweg bevrijdt uit de gevangenis. Ze reizen naar Tiburon, South Carolina, waar ze in het huis van drie excentrieke zwarte zussen worden opgenomen. Lily wordt ingewijd in het imker-bestaan, waarin de schrijfster van deze boeiende, soms swingende roman zich goed heeft verdiept. Niet alleen de strijd om de burgerrechten, ook een cultus rond een zwart Maria-beeld speelt een prominente rol in in dit verhaal rond rassensegregatie
^

Witte vleugels Zwarte vleugels
Witte vleugels Zwarte vleugels-Sue Monk Kidd auteur : Kidd, Sue Monk  
oorspronkelijke titel : The invention of wings (2014)  
isbn : 9789044344967  
pagina's : 431  
nur : 302 = Vertaalde Literaire Roman  
leesperiode : 04 - 22 december 2016  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Charleston, South Carolina, begin 19e eeuw Voor haar elfde verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty 'Handful' cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde maar hechte vriendschap, die hun levens zal beïnvloeden. Gedurende vijfendertig jaar worden de meisjes gevolgd op hun levensweg. Ze worden geconfronteerd met verdriet, hoop, geschonden vertrouwen, onbeantwoorde liefde en haat. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich samen met haar jongere zus Angelina in te zetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw.
^

Volle bloei
Volle bloei-Hetty Kleinloog auteur : Kleinloog, Hetty  
oorspronkelijke titel : Volle bloei (2018)  
isbn : 9789460683985  
pagina's : 384  
nur : 301 = Literaire roman  
leesperiode : januari 2021  
mijn waardering : ??  
Korte beschrijving:
Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

Zo wil Danny, een rasechte Amsterdamse, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, diplomatenvrouw, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, die altijd voor haar moeder heeft gezorgd, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd.
^

Komt een vrouw bij de dokter
Komt een vrouw bij de dokter-Kluun auteur : Kluun  
oorspronkelijke titel : Komt een vrouw bij de dokter (2003)  
isbn : 9789086960897  
pagina's : 316  
nur : Psychologische roman, waargebeurd  
leesperiode : 29 september - 13 oktober 2004  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Stijn en Carmen behoren tot de hip, healthy and wealthy. Ze hebben beiden een eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij de mooie en optimistische Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Op slag verandert hun wereld in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen, maar stort zich 's avonds in het nachtleven en op de vrouwen van Amsterdam, Miami en Breda.
^

Het boek over jou
Het boek over jou-RenĂ©e Knight auteur : Knight, Renée  
oorspronkelijke titel : Disclaimer (2015)  
isbn : 9789026334870  
pagina's : 288  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 17 - 20 juli 2018  
mijn waardering : 7+  
Korte beschrijving:
Stel je voor dat je een boek leest dat helemaal over jou gaat. En dat het een geheim prijsgeeft dat je twintig jaar verborgen hebt gehouden. Een geheim waar niemand van wist, dacht je...
Catherine is diep geschokt wanneer ze in een thriller de gedetailleerde beschrijving van een gebeurtenis uit haar eigen leven van twintig jaar eerder tegenkomt. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?
^

Zomerhuis met zwembad
Zomerhuis met zwembad-Herman Koch auteur : Koch, Herman  
oorspronkelijke titel : Zomerhuis met zwembad (2011)  
isbn : 9789041415592  
pagina's : 380  
nur : 301 = Literaire Roman  
leesperiode : 23 - 31 maart 2012  
mijn waardering : 6+  
Korte beschrijving:
Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het Medisch Tuchtcollege, maar daar maakt hij zich niet echt zorgen over: 'Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden.' Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor zijn mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?
^

Het diner
Het Diner-Herman Koch auteur : Koch, Herman  
oorspronkelijke titel : Het diner (2009)  
isbn : 9789041414540  
pagina's : 296  
nur : 301 = Literaire Roman  
leesperiode : 18 september - 04 oktober 2011  
mijn waardering : 8+  
Korte beschrijving:
Twee echtparen gaan een avond uit eten in een restaurant. Ze praten over alledaagse dingen, dingen waar mensen tijdens etentjes over praten: werk, de laatste films, vakantieplannen. Maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun kinderen. De twee vijftienjarige zoons van beide echtparen, Michel en Rick, hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten. Tot dusver zijn alleen vage beelden van de twee in Opsporing verzocht vertoond en zit het onderzoek naar hun identiteit vast. Maar hoe lang nog? Wat de situatie nog ingewikkelder maakt is dat de vader van Rick de beoogde nieuwe minister-president van Nederland is.
^

Het Koninklijk Huis
Het Koninklijk Huis-Herman Koch auteur : Koch, Herman  
oorspronkelijke titel : Het Koninklijk Huis (2022)  
isbn : 9789026354946  
pagina's : 256  
nur : 301 = Literaire Roman  
leesperiode : 14 - 16 oktober 2023  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
Het Koninklijk Huis is een modern koningsdrama in tien bedrijven - prikkelend, geestig en soms ontluisterend.
Welke koning na Lodewijk de Veertiende heeft nog eens met de vuist op tafel geslagen? Het belangrijkste doel van de meeste koningshuizen is tegenwoordig het aanleveren van verhalen. Een blunder hier, een politieke uitglijder daar, een met miljoenen euro's aan gemeenschapsgeld gebouwd vakantiehuis in een ontwikkelingsland waar het gemiddelde dagloon lager ligt dan de prijs van een wc-rol bij ons.
En dan zijn er natuurlijk nog de foto's in de bladen: een bruiloft, de doop van een nieuwe telg, een koninklijke uitvaart. Mooie plaatjes, maar de leden van een koninklijk huis zijn natuurlijk geen rocksterren. Het blijft over het algemeen bij wat slap gezwaai vanuit een koets, een been in het gips.
De uitzondering op al die tandeloze middelmatigheid is dit verhaal, Het Koninklijk Huis van Herman Koch.
^

Hemelvaart
Hemelvaart-Judith Koelemeijer auteur : Koelemeijer, Judith  
oorspronkelijke titel : Hemelvaart (2013)  
isbn : 97890450218290  
pagina's : 271  
nur : 320 = Literaire non-fictie algemeen  
leesperiode : 25 september - 26 oktober 2018  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.

Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?

De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?

Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.
^

Uit het leven van een hond
Uit het leven van een hond-Sander Kollaard auteur : Kollaard, Sander  
oorspronkelijke titel : Uit het leven van een hond (2019)  
isbn : 9789028290082  
pagina's : 192  
nur : 301 = Literaire Roman  
leesperiode : 11 - 12 september 2020  
mijn waardering : 7-  
Korte beschrijving:
Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, IC-verpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden.

Henk heeft het grote talent om uit een acuut besef van sterfelijkheid een krachtig carpe diem te putten: leef het leven ten volle. En dat maakt Uit het leven van een hond tot het tegenovergestelde van een verdrietig boek. Aan het eind van de dag zien we Henk, in helderziende dronkenschap, met zijn hond op de bank. Wat was dit voor een dag? Een reinigende ervaring? Een catharsis? Nee, het was simpelweg een dag, tijd die voorbijging, het leven dat werd geleefd.
^

Dorst
Dorst-Michael Kumpfermuller auteur : Kumpfermuller, Michael  
oorspronkelijke titel : Durst (2003)  
isbn : 9789076341828  
pagina's : 253  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
leesperiode : 29 december 2004 - 02 januari 2005  
mijn waardering : 5  
Korte beschrijving:
Een jonge vrouw kan de zorg voor haar twee ongewenst geboren kleuters geestelijk niet aan. Het kost haar te veel inspanning en beperkt haar bewegingsvrijheid. Ze laat de kinderen op een dag in de zomer met een paar pakjes drinken in een afgesloten kamer achter. Voor haar begint daarmee een periode van twee weken, waarin ze op reis wil, af en toe in een liefdeloze relatie bij een minnaar verblijft en ogenschijnlijk nutteloze inkopen doet. Onmachtig de ouderlijke verantwoordelijkheid te aanvaarden laat ze de kinderen met fatale gevolgen aan hun lot over.
^