T
 
De macht van meneer Miller (Michael Bellicher, #1)
De Macht van meneer Miller-Charles den Tex auteur : Tex, Charles den  
oorspronkelijke titel : De Macht van meneer Miller (2005)  
isbn : 9789044513387  
pagina's : 349  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 30 juli - 11 augustus 2006  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Michael Bellicher is werkzaam bij een van de grootste communicatieadviesbureaus ter wereld. Het is zijn taak om "feiten zo gunstig mogelijk te presenteren". Hij heeft enkele ministers als klant. Alles waar hij van droomt, lijkt dan ook binnen handbereik. Totdat hij getuige is van een moord, ten onrechte verdacht wordt van het misdrijf en zijn onschuld moet bewijzen. Dan blijkt dat Michael zich midden in een internationaal schandaal bevindt en zijn tegenstanders tot alles bereid zijn om hem het zwijgen op te leggen. Michael zal terug moeten vechten: niet alleen met mooie woorden, maar ook met daden.
^

Cel (Michael Bellicher, #2)
Cel-Charles den Tex auteur : Tex, Charles den  
oorspronkelijke titel : Cel (2008)  
isbn : 9789044511086  
pagina's : 378  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 26 juni - 03 juli 2008  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Michael Bellicher is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Michael weet niet waarvoor. Alles wat hij zegt lijkt zich tegen hem te keren. Op het politiebureau krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft.
^

Schemeruur (De vier seizoenen van Öland, #1)
Schemeruur-Johan Theorin auteur : Theorin, Johan  
oorspronkelijke titel : Skumtimmen (2007)  
isbn : 9789044511536  
pagina's : 412  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 12 - 22 juli 2008  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
Op een mistige dag aan het eind van de zomer verdwijnt op het Zweedse eiland Öland een zesjarig jongetje. Familie, politie en vrijwilligers zoeken dagenlang vergeefs het hele eiland af. Twintig jaar later krijgt zijn moeder, Julia, een telefoontje van haar vader, die na zijn pensionering op Öland is blijven wonen. Er is bij hem een pakje bezorgd met daarin een kinderschoen. Julia keert met tegenzin terug naar het eiland waar ze weer wordt geconfronteerd met het drama van de verdwijning van haar zoontje.
^

Nachtstorm (De vier seizoenen van Öland, #2)
Nachtstorm-Johan Theorin auteur : Theorin, Johan  
oorspronkelijke titel : Nattfåk (2008)  
isbn : 9789044521764  
pagina's : 413  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 30 november 2010 - 08 januari 2011  
mijn waardering : 8+  
Korte beschrijving:
Een jong gezin verhuist van het Zweedse vasteland naar het eiland Öland in de Baltische Zee om er een oud vuurtorenwachterskwartier in ere te herstellen. Wanneer een van de gezinsleden om het leven komt, gaat de politie ervan uit dat het een ongeluk was. In het rouwende gezin rijzen andere vermoedens.
^

Sint Psycho
Sint Psycho-Johan Theorin auteur : Theorin, Johan  
oorspronkelijke titel : Sankta Psyko (2011)  
isbn : 9789044524239  
pagina's : 443  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 25 juli - 2 augustus 2015  
mijn waardering : 8+  
Korte beschrijving:
De psychiatrische kliniek Sint-Patricia, in de volksmond Sint-Psycho genoemd, wordt bewaakt als een gevangenis met een betonnen muur en een elektrisch hek. Op zoek naar een baan solliciteert de negenentwintigjarige Jan Hauger bij de naastgelegen kleuterschool, waar kinderen verblijven van wie de ouders zijn opgenomen in de kliniek. De leiding dient de kinderen via een onderaardse tunnel en een lift naar de kliniek te brengen, zodat ze tijdens speciale bezoekuren hun ouders kunnen zien.
Jan staat bekend als een goede kleuterleider, maar hij draagt ook een geheim met zich mee. Collega Hanna vermoedt dat er meer aan de hand is en ontdekt waarom Jan zo graag in de buurt van Sint-Psycho wil werken. De deuren van Sint-Psycho blijven niet langer gesloten en Hanna ontdekt langzaam maar zeker de waarheid over Jan.
^

Dossier gesloten
Dossier gesloten-Danielle Thiéry auteur : Thiéry, Danielle  
oorspronkelijke titel : Affaire classée (2001)  
isbn : 9789022530672  
pagina's : 301  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 20 september - 15 oktober 2003  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Tegen de wil van haar superieur heropent commissaris Edwige Marion, hoofd recherche Lyon, de vijf jaar oude zaak van Lili-Rose Patrie. Het onbevredigende slot van deze affaire hield haar lange tijd bezig, maar nu uit verhalen van haar adoptiedochter Nina blijkt dat die ooit een vriendinnetje was van Lili, moet Marion de waarheid weten. Het kost haar veel frustraties (en zelfs een miskraam), maar uiteindelijk weet zij deze zeer ingewikkelde puzzel op te lossen. Een vrouw schrijft een thriller met een vrouw in de hoofdrol. Dit levert een bepaalde spanning op: Marion is kwetsbaar en raakt zó betrokken bij het onderzoek dat haar privacy zelfs belangrijker wordt dan haar professionele integriteit.
^

Engelenmoord
Engelenmoord-P.J Tracy auteur : Tracy, P.J  
oorspronkelijke titel : Monkeewrench (2003)  
isbn : 9789026983535  
pagina's : 336  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 20 mei - 01 juni 2005  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
In Kingsford County, Wisconsin vindt een pastoor een zeer vroom echtpaar dat is vermoord in de kerk. Vervolgens wordt er in Minnesota een vermoorde jogger bij een rivier gevonden, en kort erop wordt het lijk van een jonge vrouw op een begraafplaats aangetroffen. Al snel leidt het spoor naar Monkeewrench Softwareontwikkeling, een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een moorddadig computerspel. De moorden lijken kopieën uit dit spel, en de bedenkers ervan, die tegelijkertijd verdachten zijn, proberen in samenwerking met de politie te achterhalen wie van hun klanten de seriemoordenaar is.
^

Levend aas
Levend aas-P.J Tracy auteur : Tracy, P.J  
oorspronkelijke titel : Live bait (2004)  
isbn : 9789026983658  
pagina's : 311  
nur : 332 = Thriller  
leesperiode : 03 december 2005 - 03 januari 2006  
mijn waardering : 7+  
Korte beschrijving:
Het is lang rustig geweest in Minneapolis-St. Paul als rechercheurs Magozzi en Rolseth geconfronteerd worden met een paar moorden achter elkaar met drie hoogbejaarde joodse mensen als slachtoffers, op het eerste gezicht de aardigste mensen die je je kunt indenken. Het blijkt dat ze alle drie in een Duits concentratiekamp hebben gezeten. Met hulp van Grace MacBride, hoofdpersoon uit een eerdere roman van het schrijversduo en een fenomeen op het gebied van software, proberen de detectives het geheim van de oude mensen te ontrafelen en de moordenaar te achterhalen.
^