bibliografie

juli 2020

Bonuskind

2018

Stromboli

2017

50

2016

Huidpijn

2014

De naakte waarheid

2013

Debet

2011

Koorts
Jan & Saskia over...

2009

De verbouwing

2008

Goede kant van 30
Babykoorts

2007

40
Afgunst

2006

Nieuwe buren

2004

De eetclub

2003

Terug naar de kust

Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. In 2003 zette ze in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart.
Ze wordt geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.
Ze was best verkopende thrillerauteur in 2010, 2011 en 2012. Van haar thrillers werden in totaal 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Met haar debuut Terug naar de kust vestigde ze haar naam en sindsdien behoort Noort tot de absolute top van Nederlandse schrijvers.
Daarna volgden De eetclub, Nieuwe buren, De verbouwing en Koorts.
In 2013 is Noorts nieuwste thriller Debet verschenen, het vervolg op De eetclub waarin het ware geheim van de eetclub wordt ontrafeld.
Voor de Maand van het Spannende Boek 2007 schreef ze het geschenkboekje Afgunst.

Saskia Noort schreef columns voor onder andere VT Wonen, Playboy, Ouders van nu, Viva en Marie Claire. Haar columns zijn gebundeld in Alle columns.

Op het moment schrijft ze samen met Jan Heemskerk een maandelijkse column in het glossymagazine LINDA. waarin de verschillen tussen de seksen haarscherp worden blootgelegd. Deze columns werden gebundeld in Jan & Saskia over seks en liefde dat begin 2011 verscheen.
Aansluitend hierop is Saskia samen met Jan Heemskerk het theater in gegaan met de Sas & Jan zelfhulptour.
In februari 2014 is Jan & Saskia. De naakte waarheid, het vervolg op de eerste columnbundel, verschenen.

Haar thrillers zijn verschillende keren genomineerd en bekroond met diverse prijzen.
Terug naar de kust en De eetclub werden genomineerd voor de Gouden Strop. En voor de Franse vertaling van De eetclub ontving ze de prestigieuze Prix SNCF. Deze prijs is vergelijkbaar met de NS Publieksprijs en wordt toegekend door de Franse lezers.

Haar boeken Terug naar de kust, De eetclub en De verbouwing zijn zeer succesvol verfilmd. Van haar eerste twee boeken zijn ook theatervoorstellingen gemaakt.

De boeken van Saskia Noort zijn in vele talen vertaald en verschenen in onder andere Albanië, Brazilië, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Noorwegen, Rusland, Spanje en Zweden.

Saskia Noort studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Ze heeft twee kinderen.

Bron: www.saskianoort.nl