P
 
Achter gesloten deuren
Achter gesloten deuren-BA. Paris auteur : Paris, B.A.  
oorspronkelijke titel : Behind closed doors (2016)  
isbn : 9789026336898  
pagina's : 354  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 07 mei - 24 juli 2017  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Nadat Grace getrouwd is met de charmante, elegante Jack blijkt hij een sadistische psychopaat te zijn die haar zo perfect gevangen houdt dat ontsnappen onmogelijk lijkt; Jack heeft het ook gemunt op haar zusje Millie, een kind met het Downsyndroom.
^

Kille achtervolging
Kille achtervolging-T. Jefferson Parker auteur : Parker, T. Jefferson  
oorspronkelijke titel : Cold pursuit (2003)  
isbn : 9789056951900  
pagina's : 375  
nur : 331 = Detective  
leesperiode : 13 - 18 oktober 2004  
mijn waardering : 5  
Korte beschrijving:
Als de zeer vermogende 84-jarige Pete Braga op gewelddadige wijze in zijn huis in San Diego wordt vermoord, wordt rechercheur Tom McMichael op de zaak gezet. Feit is dat de Ierse familie McMichael en de Portugese familie Braga een gewelddadige familiegeschiedenis delen. Jaren geleden schoot Braga de opa van Tom McMichael dood bij een ruzie om geld. Kort daarna werd Braga's zoon in elkaar geslagen, door McMichaels' vader, zo luidden de geruchten. Tom McMichael werkt zich zorgvuldig door de vele aanknopingspunten en verdachten in de moordzaak heen. Hierbij blijft zijn privéleven niet buiten schot.
^

Villa Serena
Villa Serena-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Villa Serena (2005)  
isbn : 9063051794  
pagina's : 193  
nur : 331 = Thriller  
leesperiode : 23 oktober - 05 november 2006  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Tijdens de huwelijksreis wordt Fillis door haar man aangevallen en bijna vermoord. Andrew beweert dat hij reageerde in opdracht van stemmen in zijn hoofd. Hij wordt opgenomen in een therapeutisch centrum. Een jaar later besluit Fillis terug te gaan naar het hotel om af te rekenen met het verleden. Ze ontmoet er de plaatselijke Don Juan en begint een relatie. Intussen hoort ze dat er meer vrouwen door hun man zijn aangevallen of vermoord. Ze ontdekt dat hetzelfde echtpaar aanwezig was bij alle gevallen. Het spannende verhaal wordt in terugblikken verteld terwijl Fillis weer op vakantie is.
^

Drift
Drift-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Drift (2008)  
isbn : 9789041410726  
pagina's : 214  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 10 februari - 01 maart 2013  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een drift-duik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water.
^

Zondaarskind
Zondaarskind-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Zondaarskind (2010)  
isbn : 9789041414304  
pagina's : 291  
nur : 305 = Literaire Thriller  
leesperiode : 29 april - 04 mei 2010  
mijn waardering : 9  
Korte beschrijving:
Als Truitje Langhout (80) door een val haar heup heeft gebroken, gaat ze tijdens de revalidatie voor de afleiding bij een bejaardenkoor. Ze is geschokt als ze daar de vrouw ziet die haar zestig jaar eerder in het ongeluk stortte. Toen ze negen was, brandde het café van haar ouders af en kwam ze als enige overlevende in het weeshuis. Ze wordt op haar 18e hulp voor dag en nacht bij een rijke familie in Bussum en wordt verliefd op de oudste zoon. Als ze van hem zwanger raakt, hoopt Trui dat hij met haar trouwt en niet met zijn bekakte verloofde. Maar Waldemar laat niets meer van zich horen, zijn verloofde valt haar aan zodat ze haar bijna voldragen kind verliest. Trui besluit wraak te nemen.
^

Bruiloft op Ameland (Minithriller)
Bruiloft op Ameland-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Bruiloft op Ameland (2009)  
isbn :    
pagina's : 16  
nur : Mini Thriller  
leesperiode : 12 oktober 2014  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
 
^

Daglicht
Daglicht-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Daglicht (2008)  
isbn : 9789041410733  
pagina's : 308  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 24 april - 15 mei 2015  
mijn waardering : 8  
Korte beschrijving:
In Daglicht zien we Iris, een jonge succesvolle advocate, die worstelt met het combineren van haar carriêre met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. En we hebben Ray, die is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zijn straf uitzit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is.
Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray, weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich schijnbaar toevallig kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader lijken aan te wijzen.
^

Lolliepop
Lolliepop-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Lolliepop (2009)  
isbn : 9789085161462  
pagina's : 63  
nur : Literair juweeltje (Bruna)  
leesperiode : 15 mei 2015  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
In Lolliepop maakt de lezer kort maar krachtig kennis met twee vrouwen die dezelfde man willen, en die heel ver willen gaan om hem helemaal voor zichzelf te winnen.
^

Hemelen
Hemelen-Marion Pauw auteur : Pauw, Marion  
oorspronkelijke titel : Hemelen (2014)  
isbn : 9789041424860  
pagina's : 285  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 28 juni - 01 juli 2015  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Ron Casper heeft in zijn leven een spoor van ongelukkige mensen achtergelaten en geniet op zesenzeventigjarige leeftijd nog volop van een hedonistische levensstijl. Zijn drie volwassen kinderen uit twee huwelijken kampen nog iedere dag met de gevolgen van hun traumatische jeugd. Als hun vader dan ook nog in rap tempo het familiekapitaal erdoorheen jaagt in luxebordelen, kunnen zijn kinderen maar tot één conclusie komen: het wordt tijd dat pa gaat hemelen.
^

De koekjesclub
De koekjesclub-Ann Pearlman auteur : Pearlman, Ann  
oorspronkelijke titel : The Christmas cookie club (2009)  
isbn : 9789045801117  
pagina's : 285  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
leesperiode : 22 - 30 december 2016  
mijn waardering : 6+  
Korte beschrijving:
De twaalf vrouwen van de koekjesclub komen elk jaar bijeen in het huis van een van hen. Ze nemen allemaal zelfgemaakte koekjes mee, maar ook wijn en vrolijkheid - en hun persoonlijke geschiedenis en geheimen.
Gastvrouw Marnie heeft dit jaar een hoop zorgen: ze heeft een nieuwe geliefde; haar oudste dochter is na enkele miskramen en een doodgeboren baby weer zwanger, en kan ieder moment opbellen met de uitslag van het prenataal onderzoek. - zal de baby dit keer wel gezond zijn?
En dan is er nog Marnies jongste, ongetrouwde dochter, die zwanger is van een rapper met een crimineel verleden.
Terwijl Marnie het verloop van de avond vertelt, maken we kennis met haar vriendinnen. We horen over hun onderlinge relaties en ruzies, maar vooral over zaken die vrouwen overal ter wereld bezighouden zoals liefde, trouw en overspel, kinderen en kleinkinderen, geldzaken, ziekte gen gezondheid, en onvoorwaardelijke vriendschap.
^

Tuinier van de nacht
Tuinier van de nacht-George Pelecanos auteur : Pelecanos, George  
oorspronkelijke titel : The night gardener (2006)  
isbn : 9789041409645  
pagina's : 420  
nur : 305 = Literaire Thriller  
leesperiode : 20 april - 08 mei 2008  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
Gus Ramone, voormalig rechercheur Interne Zaken, werkt nu voor de afdeling Zware Misdrijven. Zijn nieuwste zaak betreft de moord op het tienermeisje Asa, wier lichaam is aangetroffen in een openbare binnentuin. De moord doet Gus sterk denken aan een zaak van twintig jaar geleden, toen hij als surveillanceagent met zijn partner Dan Holiday detective T.C. Cook assisteerde. Het ging destijds om een serie moorden op tieners, maar de dader werd nooit gepakt - voor alle rechercheurs een blijvende frustratie. Cook is inmiddels met pensioen, Holiday is vanwege omstreden gedrag uit het korps gestapt. De moord op Asa brengt de drie mannen weer bij elkaar. Maar de hernieuwde samenwerking zet de onderlinge verhoudingen op scherp en kwesties uit het verleden spelen opnieuw op.
^

De onfortuinlijke dood van Krijn Kip
De onfortuinlijke dood van Krijn Kip-Katinka Polderman auteur : Polderman, Katinka  
oorspronkelijke titel : De onfortuinlijke dood van Krijn Kip (2014)  
isbn : 9789079875610  
pagina's : 47  
nur : 301 = Literaire roman  
leesperiode : 05 - 21 november 2014  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
Een klein dorp in de Zak van Zuid-Beveland, twee meisjes op de drempel naar de puberteit en een hoop kattenkwaad: de verhalen in De onfortuinlijke dood van Krijn Kip en andere verhalen die best wel eens echt gebeurd zouden kunnen zijn (maar misschien ook niet) zouden best wel eens echt gebeurd kunnen zijn (maar misschien ook niet). Tezamen schetsen ze een ontroerend, wonderlijk beeld van een vervlogen analoog tijdperk.
^

Groene vrijdag
Groene Vrijdag-Elvin Post auteur : Post, Elvin  
oorspronkelijke titel : Groene Vrijdag (2004)  
isbn : 9041408096  
pagina's : 283  
nur : 305 = Literaire thriller  
leesperiode : 20 februari - 30 maart 2006  
mijn waardering : 7  
Korte beschrijving:
De New Yorkse Winston Malone krijgt ontslag van zijn baas. Niet dat hij dat zo erg vindt, maar hij heeft een schuld bij een Italiaanse ijsverkoper, die torenhoge rentes vraagt. Dus besluit hij een overval te plegen op het wisselkantoor van zijn baas. Op zijn terugtocht wordt hij opgepikt door de zoon van de ijsverkoper. Deze Jimmy ziet in hem een geschikte kandidaat voor een grote ontvoeringszaak en Winston ziet wel iets in de miljoenen die hem toelachen. Intussen wordt zijn vrouw Cordelia belaagd door de Italiaan, wordt de Italiaan bedrogen door zijn zoon, wordt de zoon in de gaten gehouden door een gevaarlijke dwerg, een ex-worstelkampioen, en loopt Winston overal doorheen met zijn naïviteit.
^

Twee cowboys
Twee Cowboys-Annie Proulx auteur : Proulx, Annie  
oorspronkelijke titel : Brokeback mountain (1998)  
isbn : 9789044504972  
pagina's : 92  
nur : 302 = Vertaalde Literaire Roman  
leesperiode : 15 - 17 november 2008  
mijn waardering : 6  
Korte beschrijving:
Als Ennis en Jack, nog geen twintig jaar oud, schapen gaan hoeden op de ruige Brokeback Mountain in Wyoming, ontstaat er een passionele verhouding tussen beide cowboys. Aan het eind van het seizoen gaan ze uit elkaar en stichten elk een gezin. In de twintig jaar die volgen, blijkt tijdens de sporadische heimelijke ontmoetingen dat de gevoelens voor elkaar steeds sterker worden. Als Ennis voor de keus wordt gesteld om zijn leven voorgoed met Jack te delen, durft hij de stap niet te wagen en volgt de tragische ontknoping.
^